Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 12. syyskuuta 2017

Puntari: (Liian) hyvä soppa



Soppa syksyn väreissä

öljyä
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
kokonainen paprika pilkottuna
kaksi porkkanaa ohuiksi suikaleiksi pilkottuna
pussillinen pakastekasviksia (käytin kruunukasviksia)
kasvisliemikuutio
mustapippuria
5 dl tomaattimehua (tomaattimurskakin käy, lisää silloin veden osuutta)
5 dl vettä
5 dl värikästä kierrepastaa
1/2 prk Koskenlaskija ruoka (chili) -versiota

 Paista jauheliha ja sipulit öljyssä. Lisää kasvikset, vesi, tomaattimehu, kasvisliemikuutio ja mustapippuri. Anna kiehua jonkin aikaa. Lisää pastat, keitä ne kypsäksi ja keittämisen loppuvaiheilla lisää Koskenlaskija. 
   Tarjoa keiton kanssa rejuustoa ja vaaleaa leipää. 
   Kasvisversion saat, kun korvaat jauhelihan esim. soijalla tai mifulla.

Jos mä oisin sä, tekisin heti tuplana tämän ohjeen. Tuntuu uppoavan sen verran hyvin niin aikuisille kuin lapsillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti