Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 14. helmikuuta 2014

Halkomäki: DO-MI-NOt paakussa



En ole pitkään aikaan laittanut tänne plokiin mitään reseptintynkää. Tämä kakku on odotellut esiinmarssia viime keväästä saakka, ja ajattelin että tälläisena hiukan söpöilyyn taipuvaisena se voisi sopia mainiosti ystävänpäivän illan aiheeksi. Vaikka leipomistsäänssit tämän päivän osalta alkavat olla ohi, niin kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen tsäänssi on uus ystäväpäivä! Ja että kakku maistuu aina. Eli huomenna sitten vaan kauppaan tarvikeostoksille!
Dominopaakku on todellinen herkku kaikille Dominokeksien ystäville. Leivoin tätä keväällä äitienpäiväkakuksi Halkomäen naapuruston yhteisille Äitienpäiväfestivaaleille, jotka pidettiin tuolla meidän pergolassa. Oli aurinkoa, kaffetta, kakkua, karkkia ja kolme äiti-ihmistä juhlistettavana. Koristelun heitin lonkalta sen pohjalta mitä kaapista löytyi ja kiva tuli. Kuten monet muutkin tällaiset hyydytettävät paakut, tämäkin kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.



 
 
 
 
Pohja 
200 g Domino- tai digestivekeksejä
100 g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta jos käytät Digestivejä
Täyte
3 kpl liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa (ei kevyttä)
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinitäysmehua
 Dominokeksejä
Koristeluun
tummaa suklaata ja kaikkea tilpehööriä

  • Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
  • Hienonna pohjan keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
  • Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.
  • Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  • Leikkaa keksit neljään osaan. Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.

  • Anna paakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti