Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Halkomäki: Sisustushömpötystä

Nyt tulee kyllä ihan höttöjuttua näin sunnuntain kunniaksi. Varmaan toi Panadol&viinimarjamehu pehmentää päätä tai jotain? Toisaalta näillä univeloilla on turha muutenkaan odottaa mitään kovin painavaa tekstiä...  aivoissa liikkuu  -ei mitään....


Vaalea kesäkoti alkoi tuntua haalealta kun pihapuut riisuivat lehtensä ja viimeisetkin kukat puutarhassa lopahtivat yöpakkasista. Kodin sisustaminen on ihan mukavaa puuhaa, mutta yritän selviytyä siitä aina mahdollisimman pienellä rahallisella/ajallisella panostuksella. Kierrätän vanhaa ja tuunailen nurkkia.Toistaiseksi keskikerros on ainoa, jota olen sisustellut hiukan vuodenaikojen mukaan. Alakerrassa oleillaan niin vähän, samoin yläkerrassa, ettei niihin juuri jaksa panostaa. Ehkä kuitenkin seuraavaksi voisin vähän vilkaista jotain uusia tuulia vaaleaan makuuhuoneeseen? Lämpöisiä värejä talveksi...
Tässä talossa on asuttu vasta puolitoista vuotta, eikä tänne oikein voinut tuoda vanhan kodin sisustusjutuista kuin muutamat tyynynpäälliset. Verhot olivat väärän kokoisia ja värimaailmakin tökki vanhojen hirsiseinien vierellä. Viime syksynä ostin pitkän harkinnan jälkeen keittiöön ensimmäiset verhot, jotain luumunpunaisen ja fuksian väliltä. Samaa sävyä löytyi pöytätabletit Ikeasta. Tuntui tosi vaikealta löytää sellainen lämmin sävy joka sopisi tänne jo olemassa olevaan ympäristöön ja johon ei sitten kyllästyisi hetkessä. Perinteisistä syksyn väreistä en kotiini haluaisi oransseja, saati ruskeaa tai keltaista. Tämä sävymaailma keittiön verhojen ja kevyen vaaleanpunaisen väliltä tuntui nappivalinnalta.



Viime syksynä ostetut verhot olivat keittiössä kesänkin ajan koska en löytänyt äkkiseltään mitään varsinaisia kesäverhojakaan ja meni hermo, eivätkä tuntuneet yhtään liian raskailta. Olohuoneseen vaihdoin nyt vanhat, kevyen ryppyiset ja neutraalit pellavaverhot, joiden kavereiksi hankin Humppilan reissulta parit pellavaiset tyynynpäälliset ja Tampereelta muutaman kynttilän. Ne sitten oikeastaan riittivätkin tuomaan mukavat väripilkut keskikerrokseen.Yllättäen kotona oli monia pieniä juttuja, joiden huomasin vasta myöhemmin istuvan näihin sävyihin kivasti: räsymaton raitaa, purkkia, mariskoolia, reseptilappuja, ikkunakranssia, keittiöpyyhkeitä, kukkia yms.




Jopa valkosipulipakkaus komppaa syksyistä sävymaailmaa. Harkitusti, tietenkin...juujuu...

Sisustamisen sijaan tässä talossa täytyy kiireemmin tehdä hiukan järjestelyitä tulevaa perheenlisäystä silmällä pitäen. Eteinen on jo työn alla, hoitonurkkauskin aluillaan. Niistä varmaan raporttia seuraavaksi!


Potkua tulevaan viikkoon ja kirpeitä pakkaskelejä toivelistalle!
Pulkka huutelee jo tuolla varastossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti