Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 23. syyskuuta 2011

Puntari: Hemmottelua

Viikonloppu lähestyy hyvää vauhtia. Siivousurakan lisäksi pidettiin tänään pienimuotoiset leivontatalkoot.
Muksut leipoivat viinimarjamuffinseja viemisiksi mummulaan. Menevät sinne tänään yökylään, eli meillä aikuisilla on ihan kahdenkeskinen ilta. Jes!

Sain eilen kuoroharjoituksista tultuani kävellä valmiiseen pöytään ja nauttia pitsaa ja lasillisen punaviiniä. Tänään ajattelin puolestani minä hemmotella mökkityömaalla uurastanutta ja tällä viikolla sairastelluttakin miestä.
Ja mistä mies tykkää? No piirakasta tietysti!
Leivoin Hellapoliisin ohjeella syksyisen puolukkakakun, jonka täyte maistui ainakin aivan törkeän hyvältä.
Pääruuaksi täytyy kehitellä myös jotain spesiaalia mutta helppoa. Suppilovahverokeitto ei olis paha vaihtoehto.

Viikonlopun kruunaa se, että huomenna pääsen pitkästä aikaa (edellisen kerran heinäkuussa) Tampereelle. Seuraksi tulee Hanna (pojat menevät maastopyöräilemään jonnekin Tampereen metsiin), ja suunnitelmissa on siemailla ainakin lattea sivistyneesti jossain kahvilassa.
Hankintalistalla on myös gorelenkkarit, jotka tekisivät lenkkeilyn näillä keleillä varmasti vähän miellyttävämmäksi. Saas katsoa, mitä muuta Tampere tarjoaa. Budjetti on sen verran rajallinen, että yleiseksi sielun ja mielen virkistämiseksi taitaa reissu painottua.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Tein eilen Brita-torttua syystäytteellä eli omenahillolla ja kermiksellä ja hyvää tuli.Toinen hyvä syksyjälkkäri on karpalojäädyke kinuskikastikkeen kanssa. vähän fiini mutta hyvä ;)

    Gorelenkkareista sen verran että ostin kesällä Ideaparkin alesta Merrellin gorelenkkarit ja tähän mennessä vaikuttavat oikein hyviltä. Kevyt kenkä ja kunnon urapohja - sopii vaikka pienimuotoiseen vaellukseenkin. Toiv.löytyy hyvät ja edulliset kengät vaikka nyt just on kyseisten kenkien sesonkiaika - budjetista tarkkana ostan kaikki urheiluvaatteet alesta ja kyllä niissä ilmaa tuntuu olevankin.

    Kyllikeille mukavaa Tampereen reissua - mulla on tasan samanlainen reissu huomenna Hesaan. Palloilen yksikseni kaikissa ihanissa sisustuskaupoissa tasan niin kauan kun haluan. Ja se latte.

    Ps. kiitos "voittopaketista" oli oikeen mieluinen.

    VastaaPoista
  2. Ihanat suunnitelmat niin murkinoiden kuin latteosastonkin saralla!

    VastaaPoista
  3. Hyvännäköinen kakku! Mitähän sinne tulee täytteeksi? Mukava blogi, lueskelen aina, kun päivittelet!

    VastaaPoista
  4. Kakun pohja on perinteinen kääretorttupohja leikattuna neljään osaan. Täyte on 1 prk kermaa, 1 prk rahkaa ja 2 dl puolukoita + sokeria ja vanilijasokeria.
    Kakkupohja kostutettiin vanilijasokerilla maustetulla maidolla.
    Päälle sitten kermaa ja puolukoita. Toimii!

    Huh, eilinen Tampere-päivä oli perinteisen rankka, mutta sentään kotiin selvittiin. Ja me Hannan kanssa huomattavasti vähemmillä mustelmilla ja ruhjeilla kuin pojat.

    VastaaPoista